At The Top Burj Khalifa, bilete si costuri: diferenta dintre etajul 124 si etajul 148

Am multe poze din Dubai si multe lucruri de spus, asa ca m-am gandit sa fac, pe langa postarea generala si cea cu tinutele, alte articole detaliate despre obiectivele turistice pe care le-am vizitat. Astfel, voi incepe cu cel despre Burj Khalifa, fiind si primul loc pe care l-am vizitat.

Cateva informatii generale:

-Burj Khalifa este cladirea cea mai inalta din lume, cu 828 metri (829 m cu antena);

-constructia a inceput in 2004 si a fost deschisa in 2010;

-decizia de a construi acest turn a venit ca urmare a dorintei guvernului de a diversifica economia, bazata in principal pe petrol, dar si pentru a castiga reputatie internationala;

-cladirea s-a numit prima data Burj Dubai (Turnul Dubai), insa numele a fost schimbat in Burj Khalifa (Turnul Khalifa) in onoarea presedintelui Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan;

-turnul are in total 57 de lifturi si 8 scari rulante;

-in interior se afla locuri renumite precum: Hotelul Armani, Hotelul The Adress Downtown Dubai, restaurantul At.mosphere

Burj Khalifa a obtinut 17 recorduri mondiale, si anume:

1.cea mai mare structura existenta;

2.cea mai mare structura construita vreodata;

3.cea mai inalta structura libera;

4.cel mai inalt zgarie-nori;

5.cel mai inalt zgarie nori cu antena;

6.cladirea cu cele mai multe etaje (211);

7.cladirea cu cel mai ocupat etaj din lume;

8.liftul cu instalatia cea mai mare;

9.cea mai lunga distanta a unui lift;

10.cea mai mare pompare verticala a betonului;

11.cea mai inalta cladire ce are spatiu rezidential;

12.cea mai intalta punte de observatie (etajul 148);

13.cea mai mare punte de observatie in aer liber (etajul 124);

14.cea mai mare instalatie de aluminiu si fatade din sticla;

15.cel mai inalt club de noapte (etajul 144);

16.cel mai inalt restaurant (At.mosphere, etajul 122);

17.cea mai mare ecranizare de artificii pentru Revelion.

Pentru a vizita Turnul Burj Khalifa, ai doua variante: 

1. Etajul 124 – At The Top (452 m)

2. Etajul 148 – At The Top Sky (555 m)

Diferenta dintre etajul 124 si etajul 148:

Pretul biletelor: Noi ne-am luat biletele de pe site-ul oficial atthetop.ae. Am facut un PrtScreen cu pretul biletelor, pentru a vedea costurile. Dupa cum se vede biletul pentru At The Top, cu acces la etajele 124+125 este cel mai accesibil, este 130 AED pentru adulti si 100 AED pentru copii, in orele care nu sunt de varf, si 215 AED pentru adulti si 165 AED pentru copii, in orele de varf (prime hours). De asemenea exista si optiunea care iti ofera acces imediat si te scapa automat si de cozi, la pretul de 315 AED, atat pentru adulti cat si pentru copii.

Biletul pentru At The Top Sky in schimb, ofera acces la toate etajele: 148+125+124 si costa 370 AED pentru adulti si copii dupa ora 7 seara, iar in restul orelor, considerate si ore de varf, costa 530 AED.

Atentie: orele de varf se schimba, in functie de perioade si din cate vad acum in tabel s-au schimbat si preturile putin.

Noi ne-am ales bilete pentru At The Top Sky, la ora 15:00 si am platit 1.010 AED amandoi (1.098 LEI)

Data aleasa de noi a fost 30 noiembrie, pentru ca mi-am dorit sa mergem de ziua mea, de Sf. Andrei.

Serviciile: Etajul 148 este mult mai exclusivist. La sosire esti servit cu sucuri naturale si gustari dulci, din bucataria arabeasca si te poti bucura de ele fie pe canapea, fie pe scaunele de langa geam. Noi cand am ajuns era destul de liber, asa ca am gasit imediat loc la geam.

La etajul 124, in schimb, nu ai parte de aceste servicii, poti doar sa urci la 125 pentru a cumpara niste suveniruri. Tot la etajul 125 sunt disponibile cateva scaune prinse de tavan, insa este bataie pe ele.

Durata vizitei: La etajul 124 poti sta cat vrei, fara limita de timp, iar la etajul 148 ai la dispozitie 2 ore. Noi am profitat din plin de cele 2 ore petrecute acolo. Am facut poze, ne-am baut bauturile pe fotolii in timp ce admiram privelistea, am stat pe canapea si am vorbit despre primele noastre impresii si ne-am plimbat de-a lungul geamurilor pentru a vedea Dubaiul din toate unghiurile.

Dupa ce s-au terminat cele doua ore am coborat la etajul 125, acolo unde am prins si apusul, iar pe urma am ajuns la etajul 124, unde m-am asezat langa un geam pentru a privi jocul Fantanilor Dansatoare de sus. Tot de aici am admirat Dubaiul noaptea, plin de lumini, culoare si farmec. Va spuneam in primul articol ca aceasta este cea mai frumoasa amintire a mea cu Dubaiul noaptea. Efectiv acea priveliste este de nepretuit.

-Dubai, noaptea, etajul 124

-apus in Dubai, etajul 125

-apusul: etajul 125

4.Aglomeratia si cozile

-etajul 124, fiind cel mai accesibil, este foarte aglomerat si asta te face sa stai foarte mult la cozi.

-etajul 148, fiind mai exclusivist si mai scump, este mult mai liber, chiar foarte liber daca nu te duci la ore de varf, si te scapa de cozi, lucru care, credeti-ma, merita toti banii, pentru ca la coborare poti astepta si ore ca sa iei liftul.

5.Puntea de observatie in aer liber. Va spuneam mai sus ca unul din recorduri este obtinut pentru puntea cea mai mare de observatie in aer liber, si anume cea aflata la etajul 124. Desigur ca poti vedea Dubaiul de sus din orice colt al etajului, acesta fiind inconjurat de geamuri, insa este mult mai frumos sa iesi pe terasa si sa simti aerul si vantul cum bate usor. Tocmai de aceea, puntea de observatie in aer liber este si cea mai aglomerata.

Te poti bucura de o astfel de puncte de observatie in aer liber si la etajul 148, insa aceasta este mai mica, dar mai libera, dat fiind numarul mai mic de turisti care aleg bilete pentru At The Top Sky.

-punte de observatie in aer liber, etajul 124-

Ca si concluzie, ambele iti ofera posibilitatea de a vedea Dubaiul de sus din toate unghiurile, fie din interior, fie de pe terasa, insa diferenta dintre biletul At The Top (etajul 124) si At The Top Sky (etajul 148) este ca cel din urma este mult mai exclusivist si esti tratat in mod special. In plus, cel mai important factor, scapi de toate cozile.

Trebuie mentionat si faptul ca etajul 148 te aduce in cel mai inalt punct de observatie din lume, aflat la 555 m.

Parerea mea este ca biletul At The Top Sky isi merita banii din plin, insa daca nu ai probleme cu aglomeratia si cu cozile, sau pur  si simplu nu vrei sa cheltuiesti atat de mult pe acest obiectiv turistic, atunci si biletul At The Top este foarte ok. Vederea este spectaculoasa din ambele etaje. 

-hotelul Burj Al Arab si insulele Palmier, vazute de la etajul 148-

-insulele “Harta Lumii”, vedere etajul 148-

-vedere etajul 148-

-etajul 148-

-vedere oras si Insulele “Harta Lumii”, etajul 148-

-apus vazut din Burj Khalifa, etajul 125. Se poate vedea si hotelul Burj Al Arab, insulele Palmier si Dubai Marina-

-vedere noaptea, etajul 124-

Spune parerea ta

Share This Story

Travel

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Intrebarea anti-spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.