Vacanta in Antalya in octombrie, cu masina

Antalya era un vis pentru mine, inca de cand am vazut primele poze, acum 2-3 ani! Imi amintesc ca am vrut de la inceput sa venim aici in octombrie, pentru ca aflasem ca este cald si imi amintesc cum urmaream in fiecare an vremea, sa vedem cum este si ii spuneam sotului ca “uite, ce cald este acum in Antalya si ce bine ar fi fost sa fim aici!” Si iata ca anul 2020 a adus si lucruri bune si am reusit sa mergem in vacanta aici.

Nu stiu cum, dar am simtit ca toamna aceasta vom ajunge in Antalya. Mi se intampla ca, atunci cand vizualizez cu tot sufletul ceva, sa se indeplineasca. Asa a fost si acum. Si a fost minunat, cu tot cu pandemia care ne inconjoara!

-Poarta lui Adrian-

Antalya este minunata in luna octombrie! Exact ce aveam nevoie! O vara in mijloc de toamna! Calda, relaxata si un aspect foarte important, nu a fost aglomerata! Cativa turisti, atat cat trebuie cat sa simti ca esti in vacanta!

Apa marii, incalzita de soare toata vara, avea acum temperatura de 24-25 de grade, iar temperatura de afara  a depasit de multe ori 30 de grade. Serile, si ele calde.

-Patara/Kas, Provincia Antalya-

Costumele de baie sunt de la bonprix

Am calatorit spre Antalya cu masina si am avut o oprire de o noapte in Kutahya, un orasel micut, dar frumos, asezat la poalele muntilor. Din ce am inteles, aici sunt multi studenti, lucru pe care l-am simtit in acea seara, cand ne-am plimbat pe strazi cautand un restaurant unde sa luam cina. Avea acea energie specifica tinerilor.

Vreau sa va spun ca a fost prima oara cand am mers asa mult cu masina intr-o calatorie, insa a fost splendid! Drumul pana in Antalya a fost impecabil, strazi bune, viteza buna si in sfarsit alt tip de peisaj! Ca ni s-a luat de boschetii din Romania aflati pe toate marginile de sosele.

Ce ni s-a parut interesant a fost ca erau foarte multi turisti rusi, iar turcii credeau ca si noi suntem rusi si ne vorbeau in rusa cand treceam pe langa tarabele lor, ceea ce era amuzant pentru noi!

Legat de partea cu pandemia, erau foarte atenti sa respecte regulile. Dezinfectantul era peste tot, iar la micul dejun nu te lasau sa te apropii de mancare. Fie iti aduceau ei la masa platourile cu mancare, cum a fost in Kutahya, fie iti punea cineva pe farfurie ceea ce alegeai sa mananci din toate felurile disponibile, cum a fost in Antalya.

Din ce am vazut pe booking, felurile de mancare dinainte de pandemie erau mult mai variate, insa acum, datorita situatiei actuale, le-au mai redus. Insa nu ne-am putut plange, am plecat cu burtile pline dupa fiecare mic dejun! 😀

Excursii pe care le poti face din Antalya:

1.Cascada Duden, Ruinele antice ale orasului Side si cascada Manavgat

Durata calatoriei din centrul orasului Antalya: 20 minute pana la cascada Duden, o ora pana la ruine si o ora jumatate pana la cascada Manavgat. Noi le-am vizitat exact in ordinea aceasta, pentru ca asa vin si pe harta si ne-a luat o zi intreaga, cu pauza de masa.

-cascada Duden-

-ruinele orasului antic Side-

-Cascada Manavgat-

2.Kas/Patara si Kaputasi plaji

Duarata calatorie: 3 ore

Daca vrei sa vezi marea, muntii si desertul in acelasi loc, atunci aceasta destinatie este perfecta pentru tine!

Iar daca vrei sa vezi una dintre cele mai frumoase plaje din Turcia, opreste-te la plaja Kaputasi!

-Patara/Kas-

-Patara/Kas-

-Patara/Kas-

-Kaputasi plaji-

-Apus plaja Kaputasi-

3.Salda Golu (Lacul Salda)

Durata calatorie: 2 ore si 15 minute

Lacul Salda este faimos pentru apele sale azurii, precum cele din Maldive. Va las pozele, care vorbesc de la sine!

***

Toate fustele purtate in vacanta sunt realizate in atelierul meu si se pot comanda in orice masura pe pagina de instagram @andreearisteaskirts sau pe pagina de facebook “Skirts by Andreea Ristea – fuste pe comanda

***

Ce mancaruri sa incerci in Turcia:

-iskender kebab (faimosul kebab, cunosut si la noi in Romania, original din Turcia)

-lahmacun: lipie din aluat dospit, acoperita cu bucatele din carne tocata, ceapa si rosii

-salata cu sumac

-baclavalele (de toate felurile)

-ruladele turcesti (delicioaseee)

-kataif cald cu inghetata deasupra

-cafeaua turceasca si ceaiul

-si diverse mancaruri, in special cele cu carne de oaie/miel pentru ca este carnea pe care ei o folosesc cel mai des. Probabil stiti deja ca turcii nu consuma carne de porc.

-stanga: iskender kebab; dreapta: lahmacun-

-kataif cald cu inghetata-

-cafea turceasca-

Nu uitati sa hraniti si picutele daca aveti ocazia. Nu toate au norocul de a prinde mancare si veti vedea ca unele sunt tare infometate! 🙁

Spune parerea ta

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Intrebarea anti-spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.