Despre cursul de stilist pe care l-am urmat la Institutul de moda Salomeia Truta

grupa 1 imst curs stilist vestimentar

Am postat aseara pe facebook faptul ca am terminat cursul de stilist, acela despre care va mai vorbeam eu prin postarile mele si de care am fost foarte incantata, inca de la inceput.

Ce este foarte important de precizat, si vreau sa incep cu acest lucru, este ca acest curs se potriveste oricarei femei, indiferent de varsta, deoarece nu este doar o pasiune, ci si o necesitate, a fiecareia dintre noi. Aceea de a sti cum sa te imbraci si cum sa te aranjezi, pentru a fi cea mai buna versiune a ta.

Cursul a fost impartit pe trei sectiuni

  • partea de vestimentatie (cea mai lunga), predata de Mariana Romanica – consilier vestimentar cu studii acreditate in Italia
  • partea de make-up, predata de Kristina Simionov – make-up artist
  • partea de hairstyle, predata de Tania – hairstilist

Ce cuprinde acest curs:

teoria culorii, foarte bine explicata de Mariana, care este facuta pentru aceasta meserie, un adevarat exemplu de profesor, care se asigura de fiecare data ca a inteles toata lumea, si de fiecara data explica cu la fel de mare drag si interes

tipurile de silueta: le-am discutat pe fiecare in parte, si ne-am stabilit ce fel de silueta are fiecare. Aici este foarte interesant modul in care se calculeaza forma corpului, pentru ca nu se iau in calcul doar bustul, talia si soldurile, asa cum credeam noi, insa nu va spun care este secretul, ci va invit sa va inscrieti la curs, pentru ca asa veti intelege mult mai bine ce se intampla de fapt. Apoi, dupa ce fiecare si-a aflat forma corpului, ne-a invatat ce anume trebuie sa evidentiem, sau sa corectam, dupa caz.

tipologia cromatica: exista patru tipuri de tipologii – primavara, vara, toamna si iarna. Primavara si toamna sunt calde, iar vara si iarna sunt reci. Aceasta tipologie se calculeaza dupa culoarea ochilor, a parului, a buzelor si a pielii si este necesara o analiza cromatica, pe care doar un expert o poate face

stilurile vestimentare: le-am luat pe fiecare in parte si le-am discutat si am stabilit care ni se potriveste fiecareia. De asemenea am discutat si despre subculturi

tesaturi si texturi: asocierea lor in functie de tipul de silueta

tendite: adaptarea lor la silueta fiecareia

curatarea si organizarea sifonierului

piesele de baza intr-o garderoba in functie de tipul de silueta si stilul vestimentar: de zi si de seara/cocktail

make-up: bazele machiajului, machiajul de zi si machiajul de seara

hairstyle: informatii cu privire la structura firului de par, coafuri potrivite fiecarui tip de fata, sfaturi legate de ingrijirea parului, diverse tipuri de coafuri (realizate live pe un manechin)

aplicatii practice

shopping

Ultima parte, cea de shopping a fost din punctul meu de vedere cea mai interesanta, placuta si constructiva, pentru ca a trebuit sa ne punem in practica toate cunostintele adunate pe parcursul acestui curs. Ne-am grupat pe echipe, doua cate doua, si a trebuit sa ne realizam tinute una alteia, in functie de tipologia noastra cromatica, de silueta si de stilul nostru. Eu am fost in echipa cu Eliza, care este iarna, iar eu sunt toamna.

cats - shopping in afi palace cotroceni - c&a

echipele - curs stilist idmst

Acesta este rezultatul, cu tinutele alese de fiecare, pentru colega ei de echipa. Mariana a fost cu noi la acest shopping, si ne-a ghidat din umbra, ca sa zic asa, iar cand am iesit fiecare din cabina de proba, s-a auzit un “wow” la schimbarea fiecareia.

Poate pare greu sa va dati seama de asta, fara a cunoaste stilul vestimentar al fetelor de dinainte, insa chiar si asa, cred ca aceste tinute transmit ca in spatele lor stau niste sfaturi, niste cunostinte si niste reguli.

Voua cum vi se par aceste tinute la prima vedere?

Pentru a intelege mai bine, o sa va explic tinuta mea. Eu sunt toamna, asta inseamna ca cele mai potrivite culori sunt cele din tabelul de mai jos. Eliza, colega mea de echipa, a trebuit sa tina cont de acest lucru, de silueta mea si de stilul meu propriu. Stia ca iubesc palariile, rochiile si stilul boho-chic si ca sunt clepsidra dreapta, astfel ca mi-a creat aceasta tinuta, care imi pune in evidenta talia prin acea curea interesanta, pastrandu-mi totodata stilul propriu.

La randul meu, i-am creat Elizei o tinuta bazata pe faptul ca este iarna ca si tipologie cromatica, ca are un stil sexy, chic si office, pentru ca jobul ei este de aceasta natura. I-a placut atat de mult, incat chiar si-a cumparat fusta si bluza.

analiza cromatica - gama culori anotimpuri

***

Pentru informatii legate de acest curs (cand incepe, cat dureaza, pretul, programa) – gasiti AICI

***

Eu vi-l recomand cu tot dragul, pentru ca este un curs complex, ce vedeti in acest articol sunt doar franturi, si va pot promite ca veti fi incantate si intrigate de cunostintele si sfaturile pe care le veti primi pe durata cursului.

De asemenea te invit si pe blogul Marianei, unde te vei putea informa mai bine despre tipologiile cromatice, sa intelegi ce este cu ele, si daca iti doresti mai mult, ea iti ofera si urmatoarele servicii:

-evaluare stilistica

-analiza cromatica

-studiul formei

-stil vestimentar

-analiza garderobei

-bonton si eticheta

-personal shopping

-shopping la cerere

-styling pentru evenimente

-basic mix personal style

-style Makeover in 24 de ore

-consultanta de imagine completa

 

Spune parerea ta

You May Also Like

2 Comments

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Intrebarea anti-spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.