De ziua mea am fost intr-un loc foarte frumos si special din Romania, pe care vreau sa vi-l recomand si voua.
Este vorba de pensiunea Potcoava, aflata in Runcu, Dambovita.
Am descoperit-o acum o luna, cautand locuri deosebite la munte, altele in afara de cele arhicunoscute din Prahova.
Este o pensiune aflata intr-o zona restrasa, aproape de munte, unde linistea domneste.
Punctul principal de atractie aici sunt caii. Este de fapt un centru de echitatie, insa zona este atat de frumoasa incat poti veni doar ca sa te relaxezi si sa te bucuri de natura.
Eu imi doream de mica sa urc pe un cal si sa vad daca ma pot descurca. Frica nu pot sa spun ca mi-a fost, pentru ca atunci cand iti doresti foarte tare sa faci ceva, adrenalina si entuziasmul sunt mai puternice decat frica.
Modalitatea prin care poti lua lectii de calarie la Pensiunea Potcoava este prin rezervarea de ore individuale sau pachete complete. Noi am optat pentru pachetul de initiere in calarie din timpul saptamanii, cu doua ore de calarie pe zi si toate mesele incluse.
Puteti rezerva cazarea si pe booking.com, insa daca vreti sa va alegeti pachete cel mai bine este sa intrati pe site si sa va faceti rezervarea prin telefon sau mail.
Va las link-ul catre adresa web a pensiunii AICI
Site-ul este foarte bine pus la punct si veti gasi acolo toate informatiile de care aveti nevoie.
Initierea in calarie se face prima data prin prezentarea grajdurilor si apropierea de cai, dupa care vei fi dus in manej, unde ti se va prezenta echipamentul (harnasament, sa, darlogi, casca etc) si ti se va explica cum trebuie manuit calul (pornire, oprire, trap asezat, trap saltat, cum trebuie sa ai tinuta pe cal etc).
Dupa cum spune si denumirea pachetului – initiere in calarie – este vorba doar de primii pasi. Sa inveti cu adevarat calarie iti trebuie foarte mult timp si multa practica, insa partea frumoasa este ca la aceasta pensiune se organizeaza trasee prin imprejurimi cu caii. Tot timpul vei fi insotit de un instructor sau doi, sau chiar mai multi, depinde de persoane, si tot timpul vei fi in siguranta.
Caii sunt blanzi, sunt obisnuiti cu oamenii si cu traseele si sunt foarte simpatici si prietenosi.
Traseele sunt minunate si acestea sunt din punctul meu de vedere adevaratul punct de atractie pentru turisti. Desigur ca e placut si sa te plimbi cu calul in manej, sa faci cateva ture, insa nu se compara cu drumurile pe care le faci prin padure sau pe camp, admirand natura in toata frumusetea ei, iar partea interesanta este ca aceste trasee nu sunt tocmai line, vei avea si urcari si coborari, ceea ce va face aventura si mai palpitanta.
Noi ne-am bucurat de perioada toamnei cea mai frumoasa, cand totul este arta in jur, insa ne-au dat ponturi ca si iarna, cand este zapada este la fel de frumos.
Alte lucruri de mentionat:
–mancarea este de tip bufet suedez si este excelenta. De fiecare data sunt preparate mai multe feluri de mancare, din care sa iti alegi ce iti place si totul este facut in casa, inclusiv paine si untul erau preparate acolo.
–camera are decor rustic si tot mobilierul este realizat manual din lemn masiv. Vei vedea peste tot semnatura “handmade by Bogdan“. Foarte important este faptul ca erau foarte calduroase camerele, inclusiv baia, lucru care pentru noi este foarte important, avand in vedere ca am fost la alte pensiuni unde am avut probleme din punctul asta de vedere.
–in living se gasesc diverse jocuri si activitati pentru copii, dar si carti de citit atat in romana cat si in engleza.
–au o zona de spa si relaxare cu vedere spre munte
–zona este minunata si poti face plimbari realxante prin natura, la pas. Nu te vei plictisi. Neaparat sa ai cu tine si un aparat foto.
–televizoarele lipsesc in camere, singurul tv se afla in living.
–wi-fi este la dispozitie in toata pensiunea
Cum sa ajungi la Pensiunea Potcoava daca esti din Mioveni sau Pitesti?
Cel mai sigur si bun drum este Pitesti – Mioveni – Racovita -Boteni – Malul cu Flori – Voinesti – Dragodanesti – Manga – Pietrari – Rau Alb de Jos dupa care sa faci stanga pe scurtatura, inainte de Comuna Rau Alb. Vei intra pe un drum cu pietris, insa este mult mai scurt decat daca vei continua cu 712 A, care este tot cu pietris. Nu intrati pe alte scurtaturi in afara de aceasta caci va veti bloca la un moment dat. Drumul nu este excelent, este drum de tara, asfaltat si benzile sunt foarte inguste.
O alta varianta mai buna este cea pe A1, pe Targoviste, insa ocolesti mai mult.
Eu zic ca merita facut acest drum. Este o zona de munte foarte frumoasa, foarte linistita si diferita de ce am vazut pana acum in Romania. Te poti duce in cuplu, cu prietenii, individual sau cu familia. Chiar as spune ca este locul ideal pentru oricine.
De asemenea am vazut ca se organizeaza si excursii de o zi pentru cei mici. Cat am stat aici chiar au fost adusi cu autocarul cateva grupe de copii si am fost super impresionata de cat de bine stateau pe cai si ce fericiti si incantati erau. La final fiecare a primit cate o medalie si sunt convinsa ca experienta asta le va ramane amintire toata viata.
Despre mine pot spune ca sunt fericita ca mi-am indeplinit inca un vis si voi pastra si eu aceasta amintire pentru totdeauna.
***
Daca aveti intrebari ma puteti gasi pe pagina de facebook AICI sau pe pagina de instagram AICI, unde postez de fiecare data pozele din vacante.