Luna de miere in Dubai – toate detaliile legate de vacanta + ce mi-a placut si ce nu mi-a placut

Stiu ca ceea ce voi spune mai departe o sa va sune cunoscut, datorita impresiei pe care o lasa Dubaiul asupra lumii intregi, fiind un oras prea luxuriant si complet diferit de ceea ce inseamna ideea de turism si ceea ce cauta turistii in general, insa pentru mine, Dubaiul chiar nu a fost niciodata o destinatie de vacanta de top si cu toate astea am ajuns sa mergem in luna de miere aici.

Cum s-a intamplat asta?

Noi am avut nunta in toamna, in octombrie si am vrut sa plecam in luna de miere cat mai repede dupa nunta, pentru ca daca am fi lasat pentru vara, asa cum eram obisnuiti de fel sa plecam in vacante, exista posibilitatea sa intervina multe alte lucruri si sa nu mai plecam. Si sincer, sunt convinsa ca asa ar fi fost, pentru ca deja avem alte planuri pentru anul acesta si nu stiu daca am mai fi avut curaj sa investim atat de multi bani intr-o luna de miere.

Stiam ca vrem o locatie unde sa fie cald, cu mult soare si plaja, dar nu voiam doar plaja, voiam si locuri de vizitat. Astfel, Dubaiul parea cea mai buna solutie, cu toate ca l-am ocolit de la inceput, insa la final ne-am dat seama ca este intr-adevar cea mai buna solutie pentru noi. Vremea in acea perioada era perfecta, aveam plaje si aveam si multe obiective de vizitat, iar pe deasupra nici nu este foarte departe de Romania, pentru ca recunosc, ne este putin cam teama de zboruri foarte lungi.

ZBORUL nostru – a durat aproximativ 5 ore si a fost cursa directa, atat la dus, cat si la intoarcere. Ne-am luat biletele cu o luna jumatate inainte, de la compania Fly Dubai, la costul de 700 euro, amandoi, cu tot cu taxe si bagaje de cala si de mana incluse. La noi asa a fost sa fie, sa plecam la sfarsitul lunii noiembrie si sa gasim aceste costuri la bilete, insa se pot gasi bilete spre Dubai mult mai accesibile, mai ales daca nu esti conditionat de o anumita perioada. Poti verifica pe momondo diverse perioade.

PERIOADA – asa cum am dezvaluit mai sus, a fost la sfarsitul lui noiembrie, inceputul lui decembrie. Mai exact, 29 noiembrie – 9 decembrie. Au fost 10 nopti de cazare si 11 zile, insa doar 9 zile au fost de vacanta, pentru ca in prima zi am ajuns noaptea, iar in ultima zi am plecat dimineata la prima ora.

TEMPERATURA – se spune ca aceasta perioada este cea mai buna de a calatori in Dubai, de la inceputul lunii noiembrie, pana prin aprilie, deoarece vremea este cea mai buna, fiind cald, fara sa fie canicula si umiditate in aer.

Pot spune ca sunt de acord, cu toate ca, in primele zile, a fost un pic mai cald, mai ales ziua, putin sufocant as spune chiar, in jurul pranzului, insa apoi au inceput sa scada temperaturile treptat. Nu foarte mult, insa se simtea, in special seara.

Cred ca la inceput erau undeva la 28-29 de grade ziua si 25-26 seara, iar pe urma erau 27-28 de grade ziua si 21-23 de grade seara. In ultima seara chiar a si plouat putin.

CAZAREA– De fiecare data cand am calatorit, ne-am uitat ca hotelul nostru sa fie intr-o zona cat mai buna, preferabil aproape de centru si cel mai important, aproape de metrou, pentru ca noi calatorim mult cu metroul. Astfel, am rasfoit site-ul booking.com de sute de ori, pana ajunsesem sa invat toate hotelurile din Dubai.

Sunt multe variante si preturi pentru toate buzunarele, insa noi ne-am dorit in mod deosebit urmatoarele:

-sa fie aproape de metrou si aproape de plaja; sa fie luxuriant (de obicei cautam ceva decent pentru vacante, pentru ca stam mai mult plecati si la hotel doar venim sa dormim, insa pentru luna de miere ne-am dorit ceva mai deosebit); piscina rooftop (a fost un moft de-al nostru); vedere buna; servicii de calcatorie in camera; sa ofere toate necesarele sanitare, de la geluri de dus, sampon, halat de baie, casca de dus etc.; wi-fi si seif.

Astfel, am ajuns la Marina Byblos Hotel, situat chiar in Dubai Marina, o zona ideala pentru turisti, deoarece este aproape de Jumeirah Beach Residence, o faleza de-a lungul Golfului Persic, de 3 km, cu magazine, restaurante si mini parcuri de distractie, unde iti poti petrece serile foarte frumos. Va recomand sa va luati cazare aici, este foarte buna zona.

Atentie totusi cand va faceti rezervarea pe booking.com. Noi am avut o problema cand am ajuns la hotel, rezervasem o camera delux, cu vedere la lac, spre Dubai Marina si am primit o camera cu vedere la un bloc. Nu stiu cine a fost de vina, daca site-ul booking.com sau cei de la hotel, insa am fost foarte suparata in prima seara, mai ales ca am platit bani in plus pentru acea camera. Din fericire s-a rezolvat, pentru ca le-am aratat rezervarea, unde arata clar vederea spre lac, iar a doua seara am primit camera care trebuia.

MANCAREA. Eu sunt vegetariana si sunt innebunita dupa mancarea italieneasca si cea chinezeasca. Mi-a fost putin greu la inceput pentru ca nu prea erau restaurante italienesti, iar majoritatea mancarurilor erau cu carne. Am fost insa fericita cu specificul chinezesc, care se gasea peste tot. De asemenea, am observat ca cei mai multi turisti sunt din Rusia, India si Asia, astfel ca si mancarurile care predominau erau cu specific rusesc, indian si chinezesc.

Cel mai bine am mancat la Pizza Hut, pe faleza JBR. Aveau mancarea foarte buna si preturi ca la noi. Pentru o masa, dadeam amandoi in jur de 60-80 AED, adica aproximativ  60-80 lei, iar cel mai scump am mancat in Madinat Jumeirah, unde am dat 210 AED (aprx. 210 lei) pe o pizza, o portie de paste si doua sucuri naturale, doar pentru ca zona era exclusivista si doar pentru ca am vrut sa mananc la un restaurant cu specific italienesc. In rest, la majoritatea restauratelor din zonele turisitice preturile erau piperate, ca oriunde de altfel si plateai minim 80-100 AED pe o masa.

Restaurantele din mall-uri, in schimb, erau mai convenabile.

VESTIMENTATIA. Citisem pe unele bloguri cum ca este indicat sa iti acoperi genunchii si umerii, insa cand am ajuns acolo am descoperit ca te poti imbraca cu orice, atata timp cat esti decent si ai o atitudine decenta si respectuoasa.

TRANSPORTUL:

*De la aeroport pana la hotel si de la hotel pana la aeroport noi am preferat sa luam taxiul, pentru ca am avut multe bagaje (trei trolere si 2 rucsacuri) si ne-a costat cursa prima data 110 AED (apx 110 lei) cu taxi luat din fata aeroportului, iar a doua oara 90 AED (apx 90 lei), cu taxi luat de la hotel. Diferenta a facut-o pornirea. Taxiurile aflate in zone importante precum aeroport sau obiective turistice, aveau pornirea 20 AED, iar cele normale, ca sa spun asa, aveau pornirea 4 AED. Distanta de la aeroport la hotel a fost de 30 km.

*Prin oras am luat metroul unde s-a putut, iar in rest am luat taxiul. Ca si turisti, noi am luat cartela de metrou Silver si o incarcam de fiecare data cu bani cand foloseam metroul. Diferenta fata de cartelele de la noi este ca la ei iti ia bani de pe cartela in functie de cate statii mergi. Cu cat mergi mai multe statii cu atat iti opreste mai mult.

Cu metroul este mai convenabil decat cu taxiul, insa din pacate nu poti ajunge in toate zonele, astfel ca este obligat sa iei taxiul.

***

Ce mi-a placut in Dubai:

curatenia; Dubai este fara indoiala cel mai curat oras pe care l-am vizitat. Erau oameni peste tot, de la metrou, strazi, pana la obiectivele turistice, care faceau curat si se ocupau de acest aspect.

siguranta; citisem inainte pe net ca Dubai este printre cele mai sigure orase din lume, datorita legilor aspre pe care le au. Cand am intrat in UAE, la aeroport, efectiv nu se auzea nici musca, era liniste completa si toata lumea era calma, fara sa fie politisti sau soldati de paza, asa cum erau in Roma, de exemplu. Peste tot in oras aveam sentimentul ca sunt in siguranta, singura zona care mi s-a parut a fi mai periculoasa a fost zona veche, Deira, unde am vizitat Souk-urile, adica bazarurile. Fiind zona veche era si o zona mai saraca si o parte din oameni pareau dubiosi, insa noi ne-am vazut de treaba noastra si nu am avut probleme.

infrastructura. Totul este la superlativ la ei, totul este nou si totul este construit calitativ si cu mijloace de ultima generatie. Nu sunt doar vorbe sau reclama prea multa, chiar au cu ce se lauda.  Drumul principal, de exemplu, Sheykh Zayed, are 7 benzi pe sens, iar asfaltul este impecabil. De asemenea trotuarele erau foarte bine puse la punct.

metroul; avand in vedere ca este un oras unde siguranta este de top, asa era si la metrou. Pe peron au un perete de protectie, cu geamuri, pana in tavan, cu usi care se deschid doar odata cu sosirea trenului, in acelasi timp cu usile de la metrou, pentru siguranta tuturor, asa cum ar trebui sa fie peste tot. Pana acum eu am mai vazut perete de siguranta doar in Paris, insa aici erau pana la jumatate, nu pana in tavan.

compartimentul pentru femei si copii din metrou; fiecare metrou avea in partea din fata un compartiment destinat femeilor si copiilor, care este mult mai liber fata de restul trenului. La inceput urcam cu Adi in compartimentul unisex, ca sa stam impreuna, insa acesta era mai tot timpul foarte aglomerat si plin de barbati, asa ca in ultimele zile eu urcam in cel de femei, iar el in cel unisex si ne intalneam pe peron, la coborarea din metrou. Aceste compartimente nu sunt izolate, este doar trasata o linie roz pe podea, de demarcare.

adaptarea lor la turisti. Cred ca stim cu totii faptul ca arabii sunt mult mai conservatori si au cu totul si cu totul alte legi si alt stil de viata fata de noi, insa, cu toate astea, s-au adaptat foarte bine la stilul de viata occidental si stiu cum sa primeasca turistii astfel incat acestia sa nu se simta stanjeniti.

parfumurile/mirosul. Inca din prima zi am remarcat parfumurile araboaicelor. Majoritatea parfumurilor aveau un amestec de tamaie si erau foarte puternice, insa un miros ametior si cuceritor. Fie iti place, fie nu iti place. Ce-i drept, erau unele araboaice dupa care lesinam de placere cand treceau pe langa mine, si erau alte araboiace care ma sufocau cu mirosul, insa majoritatea miroseau bine si in multe locuri sau magazine mirosea a tamaie, a ceva specific lor. Asta mi-a placut mult.

-decoratiunile de Craciun. Cu toate ca ei nu sarbatoresc Craciunul, mi-a placut ca au creat atmosfera de Sarbatoare in tot orasul. Palmierii aveau luminite, hotelurile aveau brazi impodobiti, iar toate mall-urile si magazinele erau decorate de Craciun.

obiective turistice de top. Fie ca alegi sa vizitezi cea mai inalta cladire din lume, fie ca alegi o seara in desert, Dubai iti ofera multe atractii turistice de top, care te vor impresiona cu siguranta.

-valorea banilor, moneda locala, AED, care este aproximativ egala cu valorea Leului romanesc. Era astfel foarte usor de facut calculul din AED in Lei. Plus ca avand aceeasi valoare, preturile erau asemanatoare cu ale noastre, in special in supermarketuri.

mall-urile. Daca in anumite orase mergi la mall doar pentru shopping, aici mergi la mall sa il vizitezi :)) Dubai Mall este cel mai mare mall din lume si are un acvariu imens in interior, iar daca credeai ca asta este putin, in Emirates Mall poti trece de la vara la iarna, direct la ski. Au partii artificiale, amenajate de ei, chiar in interiorul mall-ului. Super, nu?!

-viata de noapte. Pentru mine Dubaiul este mult mai frumos si mai minunat noaptea. Daca in unele orase se lasa pustiu spre seara, aici totul incepe sa prinda viata si lumina. Eu sunt o persoana care iubeste mai mult noaptea decat ziua, asa ca m-am bucurat de serile petrecute in Dubai cu tot sufletul. Cea mai frumoasa amintire de noapte pe care o am din Dubai este vederea din Burj Khalifa. Tot orasul se intidea la picioarele mele stralucind din toate partile. A fost mirific. Nu imi mai puteam lua ochii de la priveliste.

Ce nu mi-a placut:

aerul conditionat foarte puternic. Inteleg ca ei sunt imbracati de sus pana jos si le este probabil foarte cald, plus temperaturile mari de afara, insa pe mine m-a terminat efectiv. Cel mai tare se simtea la mall-uri si la metrou, pe culoare. Ulterior am ajuns sa imi tin un hanorac sau o esarfa in geanta/rucsac, preventiv.

faptul ca nu este un oras unde sa poti merge pe jos. Noi suntem obisnuiti si ne place sa luam orasul la pas, sa descoperim diverse stradute si locuri care nu sunt neaparat populare. In Dubai nu poti face asta, pentru ca dai fie intr-o proprietate privata, fie in autostrada, iar ca sa ajungi intr-un anumit loc trebuie sa iei ori metroul ori taxiul. Ideal in Dubai este sa ai o masina la dispozitie.

-diferenta de preturi la magazinele de haine. Aceleasi produse care se gasesc si la noi, la ei erau mai scumpe, ca de exemplu la Zara. Erau mai scumpe cu cateva zeci de lei.

-mult praf. Fiind aproape de desert dar si pentru ca se construia mult, era mult praf in jur. Nu era deranjant, insa se putea observa cu usurinta in aer, in special cand priveai in departare.

***

Dubai a fost o provocare pentru noi, nu ne-am fi gandit ca o sa ajungem aici atat de repede. A fost ceva neasteptat, dar frumos. Ne-a cucerit usor usor si ne-a oferit amintiti frumoase si o dorinta de a reveni aici, mai ales ca ei construiesc lucruri noi foarte rapid. Imi doresc sa revin pentru urmatoarele obiective: Dubai Frame (am vazut ca s-a deschis acum la inceputul lunii ianuarie), roata din JBR (propusa pentru deschidere anul acesta), Moon Tower (2020), Desert Safari (mi-a placut atat de mult incat as repeta oricand experienta) si pentru tot ceea ce inseamna Dubai. As urmari neincetat fantanile dansatoare si as mai urca o data in Burj Khalifa doar pentru privelistea aceea minunata de noapte asupra orasului.

Dubai este un oras de poveste, o poveste moderna, cu zgarie nori si miresme imbietoare. Pe mine m-a cucerit!

Il recomand pentru luna de miere, este potrivit pentru doi indragostiti, dar si pentru vacante de orice fel!

Voi aveti experienta voastra in Dubai? Daca da, ce impresii v-a lasat, iar daca nu, intentionati sa vizitati acest oras?

 

Spune parerea ta

You May Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 3

    Buna,
    Noi avem nunta in iulie si suntem putin indecisi in legatura cu luna de miere. Eu imi doresc sa mergem in Italia, Coasta Amalfi, dar acum cateva zile am dat peste Dubai si mi-a ramas gandul la posibilitatea de a merge acolo. Stiu ca indicat este sa mergi incepand din noiembrie… asta ar insemna sa nu plecam dupa nunta ceea ce nu ma prea atrage 😅. Ca si buget, la ce suma v-a ajuns vacanta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Intrebarea anti-spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.