Opt lucruri pe care sa le faci in Praga, din experienta proprie

1.Urca pe jos pana la Cetatea din Praga

Cetatea din Praga este unul dintre obiectivele turistice cele mai renumite ale acestui oras. In interiorul ei se afla mai multe castele, curti interioare, precum si celebra catedrala Sf. Vitus.

Scurta istorie: Cetatea din Praga este un complex fortificat de cladiri, ce dateaza din secolul al IX-lea. Aici si-a avut resedinta regii Boemiei dar si Imparatii Sfantului Imperiu Roman, iar in prezent este resedinta presedintelui Republicii Cehe. De asemenea intr-o camera ascunsa din cetate se afla pastrate bijuteriile Coroanei Boemiei.

De asemenea, Cetatea din Praga este si cea mai intinsa fortificatie veche din lume, avand o suprafata de 70.000 m2, o lungime de 570 m si o latime de aproximativ 130 m.

Cum poti ajunge aici?

Noi am luat metroul pana la statia Malostranska si de acolo am mai mers putin pe jos pana am inceput sa urcam spre cetate. Intrarea a fost gratuita si odata ajunsi aici e foarte usor de gasit Catredala Sf. Vitus. Practic nu ai cum sa o ratezi pentru ca drumul te aduce aici. Cetatea este intr-adevar foarte mare si sunt multe de vazut, in special multe terase cu vedere de sus asupra orasului. Sunt minunate!

Daca ai timp si nu esti pe graba, opreste-te la Starbucks si savureaza o cafea in timp ce admiri Praga de sus. Noi iubim sa luam pauze de cafea in locuri turistice, pentru ca ne permite sa simtim orasul dintr-o postura mai intima, mai calda, si totodata este si o pauza buna de luat de la mult mers pe jos, pentru ca Praga, si in general orasele istorice, se descopera la pas.

2.Urca in Turnul de observatie Petrin

Turnul de observatie Petrin este acel punct inalt pe care il tot vezi din toate partile si care seamana cu turnul Eiffel. Initial nu stiam ca se poate urca in el, nici nu stiam ca este un obiectiv turistic, pana am vazut indicatoare cu el.

Scurta istorie:

Este un turn realizat din otel, ce are inaltimea de 63,5 m. Numele sau vine de la dealul cu acelasi nume, Petrin, si datorita inaltimii acestui deal, turnul se afla la o inaltime mai mare ca cea a turnului Eiffel.

A fost construit in 1891 si avea scopul de observatie si transmisie, iar acum este o atractie turistica populara in Praga.

Cum ajungi aici?

Daca ai ajuns la Cetatea din Praga si urci cat mai mult, o sa ajungi la acest turn. Ce-i drept este putin de mers, dar in drumul tau mai gasesti cateva obiective turistice frumoase, precum si Manastirea Strahov.

De asemenea, poti ajunge aici si cu funicularul, pe care il poti lua de la baza dealului Petrin.

In turn se poate urca pe scari sau cu liftul. Scarile sunt in numar de 299 si sunt in forma de spirala, ceea ce face urcare destul de dificila si obositoare, in special, vara, cand este foarte cald.

Ce poti vedea de sus?

Fiind pozitionat foarte sus, poti admira orasul de la mare inaltime, astfel, daca esti pasionat de asemenea privelisti, sigur te va incanta acest turn. De aici se vede foarte frumos Podul Charles, raul Vltava, Biserica Tyn din centrul vechi, stadionul Strahov, Manastirea Strahov, Cetatea din Praga, precum si Catedrala Sf. Vitus.

De mentionat ca spatiul este mic, este inghesuiala si tre sa astepti sa iti vina randul la geam, ca sa te poti uita, insa se merge repede si la final se merita asteptarea.

Atentie, daca aveti frica de inaltimi nu recomand sa urcati, mai ales ca se turnul se misca uneori.

3. Savureaza o halba de bere ceha

Cehii sunt renumiti pentru consumul de bere, aflanduse chiar in topul bautorilor de bere din Europa, asa ca nu ai cum sa ajungi aici si sa nu bei macar o halba de bere. Desigur, daca iti place berea.

Eu si Adi ne-am provocat unul pe altul si am zis ca merita sa incercam berea lor, asa ca ne-am comandat cate o halba de bere fiecare. Bine, acum fie vorba intre noi, el o halba si jumatatea, pentru ca, oricat m-am straduit sa beau toata halba aceea, nu am reusit.

4. Gusta traditionalul “trdelnik”

Daca anterior am zis de bere, acum este momentul sa incerci si ceva dulce: traditionalul trdelnik.

Este un fel de kurtos kolac, mai mic, umplut fie cu ciocolata, frisca sau inghetata si asezonat cu bomboane sau fructe. Este usor de gasit, fiind peste tot in zona turistica.

5. Inchiriaza hidrobicicleta

De departe activitatea care mi-a placut cel mai mult in Praga a fost aceasta. Imi doream mult sa facem o croaziera si pe raul Vltava, insa pe urma am vazut aceste hidrobiciclete si am zis ca ar fi interesant sa experimentam si noi, asa ca ne-am inchiriat una, pentru o ora.

A fost o ora foarte placuta, soarele ardea pe noi, Adi pedala si in timp ce ascultam muzica pe telefon, priveam in jurul nostru acest oras frumos, simtindu-ne intr-un film italian. :)) Pentru ca da, in playlist canta “Volare!”

Recomand cu tot dragul aceasta activitate.

6. Mergi pe Podul Charles la rasarit

Daca si tu esti o persoana care prefera sa vada locurile populare fara prea multa lume, atunci sti ca ceea ce trebuie sa faci este sa mergi in acel loc foarte de dimineata. Asta inseamna si ca trebuie sa te trezesti foarte devreme, insa merita.

7. Vezi faimoasa “Casa dansatoare/Dancing house”

Fiind inclusa in topurile celor mai ciudate cladiri din lume, The dancing house este renumita tocmai pentru forma ei ciudata, care pare ca danseaza.

Cladirea nu este foarte departe de centru, se poate ajunge usor cu metroul, coborand la statia Karlovo namesti, dupa care mai mergi putin pe jos. Este aflata intr-o intersectie de pe malul raului Vltava.

8. Mergi sa vezi lebedele

Daca si tie iti plac aceste pasari gratioase, atunci Praga este unul din orasele in care poti gasi cu usurinta lebede. Cel mai adesea le poti vedea plimbandu-se pe raul Vltava, insa daca vrei sa te apropii mai mult de ele, este un loc numit Smichovska Naplavka, unde le poti gasi la mal.

De asemenea le poti vedea de aproape si daca inchiriezi hidrobicicleta pe raul Vltava.

Spune parerea ta

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Intrebarea anti-spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.