Pantofii rosii

the red shoes

***

Pantofii cu toc m-au fascinat inca de mica, cand ii probam pe ai mamei pe furis si incercam sa fac doi, trei pasi cu ei fara sa cad… Inca de pe atunci eram nerabdatoare sa cresc si sa am propriile mele perechi de pantofi. Nu stiu daca visam sa ii am pe toate culorile, asa cum visez acum, insa stiu sigur ca visam la unii rosii. Este ceva cu pantofii rosii, cu aceasta culoare, care tulbura femeile. Si nu doar femeile, ci si istoria.

Prin anii 1533, pantofii cu toc au fost introdusi pentru prima oara, la Curtea Franceza, la Palatul Varsailles, de catre Caterina de Medici, care mai tarziu a devenit regina. Ea avea doar 150 cm inaltime si isi dorea sa creeze impresie la Curte, prin urmare, a inceput sa poarte pantofi cu toc de 5 cm inaltime. Acestia au devenit cunoscuti sub numele de “pantofii Louis” si s-au raspandit in intreaga Europa. Chiar daca femeile se foloseau de acest truc, nu aveau voie sa fie mai inalte decat regele.

Cat despre pantofii rosii, se pare ca au aparaut putin mai tarziu, prin anii 1673, vopsiti de Louis al XIV-lea , care era pasionat de decorarea pantofilor, acesta declarand ca doar cei nobili pot purta aceasta culoare.

O alta istorie spune ca pantofii rosii sunt sinonimi cu sangele, si ca nobilii obisnuiau intotdeauna sa isi distruga inamicii la picioarele lor.

Cu toate acestea, cea mai cunoscuta interpretare a pantofilor rosii, este cea a unui foarte cunoscut designer francez, care le-a atribuit doua cuvinte: flirt si pasiune.

Nu se stie daca pantofii rosii sunt o recunoastere a istoriei franceze, insa stim cu toate ca atunci cand vorbim de moda in adevaratul sens al cuvantului, moda pura, ne ducem cu gandul fara sa vrem la cea franceza…si pe buna dreptate!

***

Pantofi rosii - amiclubwear

cum purtam pantofii rosii ziua

***

Pantofi rosii/Red shoes: AICI

Spune parerea ta

You May Also Like

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Intrebarea anti-spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.