Zona Burj Khalifa, Fantanile dansatoare si Dubai Mall

In acest articol voi vorbi putin despre trei dintre destinatiile de top din Dubai, toate aflate una langa alta:

1. Zona Burj Khalifa

Cu siguranta vei vizita cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, sau cel putin vei veni aproape de ea, sa o vezi si sa o pozezi, insa, pe langa aceasta, eu iti recomand sa te plimb si imprejurul ei. Te vei bucura de albastrul apei ce se reflecta peste tot in geamurile cladirilor si vei descoperi papadii electrice ce isi schimba culoarea, iar toate acestea in compania palmierilor. Iar partea cea mai frumoasa este ca vei vedea Turnul Khalifa din toate unghiurile.

2. Fantanile dansatoare:

Multi dintre voi m-ati intrebat de programul fantanilor. Din cate am inteles noi, incep la ora 18:00 si se repeta o data la 30 de minute. Fiecare moment este reprezentat de o singura melodie.

Noi am prins si ziua fantanile dansatoare, undeva in jurul pranzului. Nu am inteles daca erau repetitii sau faceau parte din program, insa partea buna este ca ziua este mai liber, dar este si foarte cald.

De stiut: in momentul in care incep sa cante fantanile gasesti foarte greu un loc prin fata. Cel mai bine este sa iti alegi locul din timp si sa astepti momentul spectacolului.

Tips: Plimbandu-ne pe langa turn, am descoprit ca iti poti lua bilete sa mergi pe apa fantanilor. Este un pod improvizat, care te duce pana in mijloc, de unde poti face cateva poze spectaculoase, sau cel putin din unghiuri diferite. Nu mai tin minte cat era biletul, insa nu era foarte mult.

3. Dubai Mall

Cum spuneam si intr-un articol precedent, in Dubai nu te duci la mall doar pentru shopping, ci si pentru a il vizita. In primul rand, pentru ca este cel mai mare mall din lume, iar in al doilea rand pentru ca are puncte de atractie in interior, precum acvariul impresionant si gradina zoologica subacvatica, cascada dar si terasa Apple de unde poti admira Burj Khalifa si fantanile dansatoare.

De asemenea, intrarea in Burj Khalifa, se face tot prin interiorul mall-ului.

-stanga: Human waterfall; dreapta: Dubai Mall aquarium tunel

Ce mai poti face in aceasta zona?

  • poti lua masa la unul din restaurantele de afara, cu priveliste spre fantani/Burj Khalifa
  • poti admira jocul de lumini oferit de Burj Khalifa (mentionez ca nu stiu daca este in fiecare seara)
  • iti poti lua inghetata, sucuri, cafea sau ceva gustari bune din interior si pe urma sa le savurezi afara, pe o bancuta, sau pe marginea balustradei si sa admiri frumusetea locului, si de ce nu, lumea din jur.

-stanga: terasa Apple; dreapta: parte din Dubai Mall-

Cum poti ajunge la Dubai Mall, Burj Khalifa si fantanile dansatoare?

Fie cu taxiul, fie cu metroul.

Noi am ales de fiecare data metroul, cu statia de destinatie Dubai Mall. Este foarte simplu de ajuns si ai acces direct de la metrou in mall, printr-un coridor foarte lung, care nu exagerez cand spun ca ne lua 15-20 de minute sa il traversam, insa este foarte ok, pentru ca este dotat cu aer conditionat si benzi rulante din loc in loc.

Spune parerea ta

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Intrebarea anti-spam * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.